Линк билдингът е предназначен за клиенти с вече съществуващи уеб сайтове, които имат за цел да подобрят дори още повече своето класиране в резултатите на търсещите машини. Той се явява втори етап в областта на SEO оптимизацията след логично предшестващата го On Page оптимизация, която има за цел да подобри вътрешните фактори за класиране на един сайт.

Модерните търсачки работят на принципа на обществото т.е. те базират своите резултати на това, какво другите казват за вас. Подобно на вашата експертиза, която може да бъде потвърдена в офлайн света от специалисти в областта ви, то и онлайн може да проследим такова явление.

Докато On Page оптимизацията се грижи за това да се самопредставите в най-добрата възможна светлина, то процесът по изграждане на връзки за вашия сайт има за цел да осигури обратната връзка от останалите участници в онлайн комуникацията т.е. други уеб сайтове.

Самият Link Building представлява регулярното добавяне на нови връзки, сочещи към вашия сайт, които имат за цел да осигурят повишаването на неговият авторитет, както пред самите търсещи машини, така и пред потребителите им.

Една от масовите грешки, които се допускат при изпълнение на подобна услуга е струпването на отделните линкове от други сайтове в кратки интервали от време. Всъщност най-ефективното за целите на SEO оптимизацията натрупване на обратни връзки е постепенното такова, което логично изглежда натурално и избягва вероятността търсачките да го квалифицират като опит за манипулация на техните резултати.

Изграждането на връзки към вашия сайт е бавен, поетапен и изискващ всеотдайност и дисциплина процес, който често се оказва ключов за вашето позициониране. Подходящия подбор на сайтове-източници на подобни връзки е едно от най-големите предизвикателства в областта на link building техниките след небезизвестният Google ъпдейт, известен под името Penguin. Той наказа множество сайтове, които злоупотребяваха при изграждането на връзки и то от източници със съмнително полезна стойност за оптимизационния процес.

Към настоящия момент едно от най-важните неща, които трябва да знаете при изграждането на връзки е, че ключово се оказва не количеството, а качеството на новосъздадените връзки, сочещи към вашия сайт. Именно това е нещото, което може да бъде разликата между първата позиция в Google и наказанието.

Професионалните агенции за SEO оптимизация обръщат сериозно внимание на всеки линк и анализират неговата стойност за крайния ефект при позиционирането на вашия уеб сайт. Точно това е разликата между отговорните SEO специалисти и любителите, които разбират процеса буквално като форма на спам и почти винаги докарват наказания за „оптимизираните“ от тях клиентски сайтове.

Ние от агенция NewRank ви предлагаме редица предимства, които ще гарантират успеха на вашата Link Building кампания и ще ви осигурят водещи позиции в търсачките без риск от наказания, благодарение на внимателния и компетентен анализ, който извършваме на всеки източник на линкове.

Доверете ни се, за да можем заедно да постигнем най-доброто за вас и вашия бизнес и да гарантирате неговото по-добро бъдеще за дълги години напред.

Свържете се с нас

Цената за изграждане на качествени и авторитетни връзки към вашия уеб сайт зависи от нишата. Свържете се с нас, за да получите оферта.

Свържете се с нас