Хостинг услуги - CooliceHost

Всеки бизнес има нужда от уеб сайт и съответно от хостинг, на който да оперира. Няма значение дали е голям e-commerce сайт или такъв с няколко страници, представящи фирмата. CooliceHost предоставя гъвкави решения на достъпни цени за всеки един тип бизнес, независимо от неговата големина. Базовите хостинг планове започват от €2.98 на месец за SSD Web Hosting и €4.98 на месец за VPS Hybrid (HHD Semi-dedicated и предлагат всичко необходимо за всеки един добре развит фирмен сайт, интернет магазин или информационен портал. Ползвам Webmaster Mini (€2.98/месец) и съм доволен от услугата.

CooliceHost за много хора звучи като нещо ново и непознато, но има няколко интересни неща около услугите на хостинг доставчика, които биха се харесали на заинтересованите – това са добрата DDoS защита, 6-те Geo IP локации в Европа и не на последно място LiteSpeed, позволяващ на сървъра да работи 10 пъти по-бързо от обикновения Apache сървър. Компанията предоставя качествени за цените си услуги и е въпрос на време да станат доста по-популярни.

Споделени хостинг планове

CooliceHost предлага на своите клиенти споделен хостинг на месечна база, като компанията дава отстъпки при закупуване за по-дълъг период от време. Колкото по-дълъг е периодът, за който е закупен даден план, толкова по-големи са отстъпките. Всеки хостинг план се заплаща месец за месец, но клиентът винаги може да зададе по-дълъг период от време, дори и след като вече е започнал на месечна база.

Стандартните споделени хостинг планове се наричат съответно: Webmaster Mini, Webmaster, Big Dog, Big Dog 2, различавайки се по дисково пространство, CPU лимити, брой домейни, база данни и DDOS Bandwidth. Най-малкият план – Webmaster Mini (€2.98 на месец) предлага 2 GB SSD пространство, 5/15 база данни, 2 домейна, 200 GB DDOS Bandwidth, cPanel, неограничен брой пощи и още много други (вижте повече на сайта). Идеален e и за вече добре развити фирмени сайтове.

В клиентския административен панел можете да преминете към по-голям план (Webmaster, Big Dog, Big Dog 2) или да се насочите към следващото решение – VPS Hybrid, ако мястото ви е „утесняло“. Възможно е както преминаването към по-голям план, така и мигриране към по-малък – клиентът има пълен контрол. При възникнали въпроси или проблеми, екипът на CooliceHost е готов по всяко време да окаже помощ.

VPS Hybrid планове

Освен обикновен споделен хостинг, CooliceHost предлага на своите клиенти хибридни планове, наподобяващи VPS, но в своята същност споделен хостинг. VPS Hybrid плановете, още известни като Semi-dedicated, са на практика споделен хостинг, ползващ ресурси като на обикновен VPS. Добро решение за тези, които нямат уменията или времето да управляват, настройват и поддържат собствен виртуален сървър. Най-малкият план е LSV VPSh 512 (съкратено от LiteSpeed Varnish Virtual Private Server Hosting, a 512 е RAM паметта, която планът има), предоставящ 1 x vCPU @ 2.0 Ghz, 512 MB RAM, 15 GB HDD пространство, LiteSpeed, cPanel и още много. Цената му е €4.98 на месец. Наистина подходящ е за добре развити сайтове. Тези планове могат да издържат сайтове с огромен трафик, позволявайки им да вървят бързо, независимо от натоварването.

Плановете са гъвкави и пригодени за всякакъв тип бизнес, независимо от неговата големина. Тъй като екипът на компанията се състои от хора, управляващи голям набор от сайтове, те знаят какво се търси и какво би отговорило напълно на изискванията на клиентите.

CooliceHost също така предлага на своите клиенти и обикновени VPS решения, които биват често изготвяни според нуждите на клиента. По този начин всяка инвестирана стотинка бива оправдана. Целта е една – максимална възвращаемост на вложените пари. Предоставя се и опция за връщане на парите, в случай че клиентът не е доволен или това, което е закупил не отговаря на желанията му.

Създаване на уеб сайт с хостинг от CooliceHost

След закупуването на хостинг пакет, информацията за достъп до вашия хостинг се изпраща на мейл. В нея присъстват стандартните детайли, които са необходими за да започнете да използвате услугата. Благодарение на CMS (Content Management System) инсталатора, вие реално можете да създадете сайта си с готова система, точно с няколко клика.

Този безплатно предоставен за вас софтуер ще ви позволи да изградите сайта си, като може да изберете една от петдесетте най-популярни платформи – WordPress, Joomla, Drupal, Opencart, Prestashop, Magento, osCommerce, Mambo, Tiki, vBulettin, phpBB, SMF, IBP и още много други. Всичко се случва бързо и лесно. Инструментът е по-удобен от стандартната FTP инсталация за повечето хора с базови познания. При трудности, екипът на CooliceHost е готов да ви асистира.

Някои конкуренти, като например GoDaddy, предлагат WordPress хостинг ориентиран към сайтове базирани на WordPress. CooliceHost предлага хостинг, които е добре оптимизиран за тази CMS система и спокойно може да се каже, че успешно се конкурира при подобни услуги. Освен лесната инсталация, чрез инсталатора в cPanel на вашия хостинг, VPS Hybrid плановете имат LiteSpeed, ускоряващ всички PHP (WordPress е базиран на PHP) процеси с около 50%.

Сигурност

Хостинг плановете на CooliceHost са добре защитени както на ниво достъп до акаунти (блокиране на посетителя при 3 грешни опита за достъпване), така и на сървърно ниво, чрез DDoS защита си. Компанията предлага също така и Secure VPS Hosting, който може да се поръча при заявка – подходящо решение за тези, които искат да държат бизнеса си защитен на едно много по-високо ниво.

Услужлив и опитен технически екип

CooliceHost предлага техническа поддръжка 24/7. Може да се свържете с екипа чрез системата за клиенти на сайта им, по телефон и в българския форум за онлайн бизнес – Predpriemach.com. Най-подходящо за какъвто и да е проблем си остава използването на системата през сайта им. Компетентният екип ще се отзове на всяка една ваша заявка, касаеща предлаганите от компанията услуги. Рядко ми се случва (дори може би да е било само веднъж за 6 месеца) да използвам съпорта, но когато съм имал нужда, те са били насреща.

Често екипът на компанията е на разположение да ви консултира както за добър хостинг план, който да отговори на нуждите ви, така и да оптимизира сайтовете ви с цел да вървят по-бързо и безпроблемно. Проблемите се решават бързо, а обясненията обикновено са предоставяни на едно разбираемо ниво за клиента. CooliceHost също така има и knowledgebase (секция с често възникнали и решени проблеми), съдържаща информация, която би могла да помогне на клиента на първо време. Всичко това се дължи на 10-годишния опит на екипа в в тази сфера.

В заключение

CooliceHost е наистина един добър избор за тези, които търсят подходящо местенце за своя сайт. В тяхно лице, ще получите достатъчно ресурси и внимание за парите си. Благодарение на Nginx технологията, допълнителните софтуери (LiteSpeed), DDoS защитата, 6-те различни Geo IP локации, компанията се стреми да предоставя най-доброто. Конкуренцията в тази сфера е жестока, така че има какво да доказват с времето. Ако минете през цялото това ревю, ще се уверите, че си заслужава да пробвате и сами да се уверите. Лично аз го избрах за мой проект и продължавам да ползвам услугите им. Доволен съм и ги препоръчвам.

Share Button